ill titleWim Karel wint vrijwilligersprijs
EIBERGEN - De laatste vrijwilligersprijs van de gemeente Eibergen werd vrijdagavond uitgereikt aan Wim Karel. De groepsprijs ging naar de vrijwilligers van Tafeltje Dek Je uit Eibergen, Rekken en Beltrum en de medewerkers van het Wereldcentrum.

Wim Karel werd voorgedragen door de parochie H. MattheŁs. De jury riep hem uit tot vrijwilliger van het jaar, omdat de Eibergenaar veel betekent voor het jeugdwerk in zijn dorp. Een paar jaar geleden knapte Karel de Paalsteek op en begon hij met wekelijkse instuiven voor de jeugd. Die houdt hij nog steeds op even enthousiaste wijze. Volgens de jury blijkt zijn populariteit uit de grote opkomst op de verkiezingsavond. De vrijwilliger van het jaar is eveneens actief op andere kerkelijke terreinen, bij de dansgroep de Plaggenmeijers en bij de korfbalvereniging de Eibers.

De groepsprijs ging onder meer naar Tafeltje Dek Je. De jury heeft waardering voor de tientallen vrijwilligers die niet alleen dagelijks de maaltijden verzorgen voor ouderen, maar ook nog eens een sociale functie vervullen. Vaak wordt met de klanten een praatje aangeknoopt en zo nu en dan worden signalen opgepikt en doorgespeeld naar het ouderenwerk. Tafelt Dek Je bestaat 35 jaar en op dit moment bezorgen de ruim negentig vrijwilligers zo'n 40.000 maaltijden per jaar.

De andere winnaar is het Wereldcentrum. Het centrum verkoopt 'eerlijke artikelen en producten' uit derdewereldlanden en stelt de makers en producenten in staat in hun eigen onderhoud te voorzien. De vrijwilligers beheren hun eigen winkel en regelen de inkoop, de presentatie en de financiŽle administratie. Het Wereldcentrum is sinds 1996 gevestigd aan de J.W. Hagemanstraat.

De winnaars kregen de sculptuur 'Hart voor elkaar' uitgereikt. Dat beeldje in brons, dat sinds 2001 jaarlijks aan de Eibergse vrijwilligers van het jaar wordt gegeven, is gemaakt door kunstenaar Jan te Kulve. Het is nog ongewis hoe de uitreiking van de vrijwilligersprijzen in Eibergen er volgend jaar uitziet. 'We willen met Berkelland praten over het voortbestaan', zegt coŲrdinator Hans Lems.

Bron: www.tctubantia.nl


Copyright © 2011 Jan te Kulve