ill titleVan de Heuvel krijgt Glazen Waterrot
Erno van de Heuvel heeft de Glazen Waterrot van carnavalsvereniging De Waterrotn gewonnen. Bij het carnaval in Voor-Beltrum werden Willem Wassink en André; Reuvekamp gekozen tot prins en adjudant van De Maïspotters.

EIBERGEN - De combinatie van opbouw- en jongerenwerker en carnaval lijkt niet de meest voor de hand liggende. Erno van de Heuvel was gistermorgen dan ook blij verrast, toen hij uit handen van voorzitter Henk Jansen van De Waterrotn het door kunstenaar Jan te Kulve gemaakte beeldje ontving.

Volgens Jansen heeft Van de Heuvel zijn sporen meer dan verdiend binnen de plaatselijke samenleving. ‘Iedereen in Eibergen heeft wel eens met hem te maken gehad. Hij is al van jongsaf geïnteresseerd in het sociale werk en was al in de beginjaren betrokken bij de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Eibergen (de voorloper van het jongerenwerk van de Stuw).

Verder hield Van de Heuvel zich onder meer bezig met verstandelijk gehandicapten en is al 28 jaar lang betrokken bij het jaarlijkse kinderdagkamp, waar iedereen hem kent als kapitein Strooibaard.’

Tijdens de uitreiking, die deel uitmaakte van de receptie ter ere van prins Gerben (Jansen) en adjudant Erwin (Jansen), was residentie De Klok tot op de laatste plaats bezet. Zusterverenigingen als Bacchus, De Hookers, De Belhamels, De Maïspotters en De Vlearmuze gaven acte de présence
.
Ook aanwezig waren de nieuwe jeugdprins Martijn Schot en zijn adjudant Jeroen Floors. Zij werden vrijdagavond gepresenteerd in jeugdresidentie The Grand Canyon. Het tweetal regeert de jeugd van De Waterrotn onder het motto ‘Geen gezeur, wie gaot gewoon deur’.

Een avond eerder, zaterdag, vierde De Maïspotters ook al flink feest in residentie Halfweg, alias De Maïskoele, in Voor-Beltrum. Nadat prins Paul (Tuunte) en adjudant Stef (Tunnte) door de barbecueclub en een vaandelzwaaier waren afgevoerd, werd het publiek naar buiten gedirigeerd.

Daar werd bij het naast de residentie gelegen voetbalveld een kunstwerk onthuld, dat een steentje moet bijdragen aan de plaatsing van een ‘echt’ kunstwerk in Voor-Beltrum. De stripfiguren Asterix en Obelix hielpen hierbij een handje.

Terug in Halfweg bleken achter de vermommingen van de tekenfilmhelden Willem Wassink - de beheerder van de residentie - en André Reuvekamp schuil te gaan.

Het tweetal regeert De Maïspotters met ‘Wi’j hebt ‘t knus op ‘t olde nus’ als motto, daarbij verwijzend naar de heropening vorig jaar van de horecagelegenheid in Voor-Beltrum.

Bron: www.tctubantia.nl


Copyright © 2011 Jan te Kulve