ill titleBronzen beeldje voor opvallende Eibergse vrijwilligers
EIBERGEN - Als laatste activiteit in het Internationale Jaar van Vrijwilligers organiseert de projectraad Lokaal vrijwilligersbeleid op donderdag 6 december de verkiezing van de Eibergse vrijwilligers van 2001. De avond wordt gehouden in cultuurcentrum ’t Spieker, waar belangstellenden welkom zijn vanaf 19.30 uur. De uitreiking van de prijzen wordt omlijst door een optreden van de theatergroep Klapstuk met het programma Lintjesregen.

Er zijn vrijwilligersprijzen voor individuele vrijwilligers en voor groepen. Daarnaast wordt een stimuleringsprijs beschikbaar gesteld voor een veelbelovend of opmerkelijk initiatief.

Uit de tientallen voordrachten heeft de plaatselijke projectraad een selectie gemaakt.De keus wordt op de feestelijke vrijwilligersavond toegelicht.

Individuele vrijwilligers die zijn genomineerd zijn: Irma Frissen, Annie Groot Zevert, Riek Heming, Kees Speelman en Lidy van de Water. In de categorie groepen hebben de vrijwillige Brandweer, de Kinderdagkampgroep van de Stuw, de Knipseldienst van de Stichting Eibergen in de wereld van het boek, de leiding van de Lees- en schrijfgroep voor verstandelijk gehandicapten en de werkgroep Meergaarden van de Raad van Kerken een kans op de prijs.

Voor de stimuleringsprijs komen in aanmerking de Stichting Draaimolen, de werkgroep Dublin-claimanten, de werkgroep Openluchttheater De Maat en de Zwolse jongerengroep.

Uit alle categorieën wordt één winnaar aangewezen. De prijzen bestaan uit een door Jan te Kulve ontworpen bronzen beeld.

De speelgroep Klapstuk is een professioneel theatergezelschap met een niet-alledaagse en ludieke kijk op vrijwilligers en vrijwilligerswerk. In het programma Lintjesregen wordt ingespeeld op de plaatselijke situatie.

Bron: www.tctubantia.nl


Copyright © 2011 Jan te Kulve