ill titleExpositie te Kulve en Stortelder in Neede
In de maanden mei en juni zal in de bibliotheek van Neede een duo-expositie te zien zijn van beeldend kunstenaars Harrie Stortelder en Jan te Kulve.

Harrie Stortelder (geboren in Neede, 1954) is een veelzijdige creatieve duizendpoot. Hij signeert sinds 1999 onder de naam Hasto. Harrie maakt onder andere objecten van hout, metaal en steen, maar de meeste tijd steekt hij in het schilderen in vlotte kleurrijke streken en energie-uitbarstingen in expressionistische kleuren. De werkstukken van Harrie zijn geïnspireerd door de cobrastijl: abstractefantasierijke wezens van vogels, katten en dergelijke. Soms nog net herkenbaar omlijnde werken of geabstraheerd. Hij geeft de voorkeur aan rood, in ieder werkstuk komt die kleur voor.

Jan te Kulve (geboren in Winterswijk, 1954) is werkzaam in het praktijkonderwijs en houdt zich sinds 1977 bezig met beeldende vormgeving. Een opdracht van de gemeente Winterswijk in 1987 resulteerde in “Knelis en Willem”, een figuratieve beeldengroep geplaatst op de markt van Winterswijk. Sindsdien zijn beelden van hem op allerlei openbare plaatsen te zien. Voorbeelden zijn te bekijken in het centrum van Haaksbergen en in het streekziekenhuis te Winterswijk. Daarnaast is er een bronzen sculptuur van Te Kulve aan de gevel van de woningbouwvereniging in Eibergen bevestigd en is er een bronzen fontein van zijn hand in Delden te zien. De locaties van alle beelden zijn te vinden op zijn website.

De websites van de beide kunstenaars zijn: www.hasto.nl en www.tekulve.nl


Copyright © 2011 Jan te Kulve