ill titleCurriculum vitae
In 1954 ben ik te Winterswijk geboren. Sinds 1977 woon ik in Eibergen en ben werkzaam in het Praktijkonderwijs. Sinds 1977 houd ik me bezig met het vervaardigen van bronzen beelden. De lerarenopleiding "Handvaardigheid" heeft destijds voor een extra kunstzinnige stimulans gezorgd.
Vele pleinen, markten, straten en gebouwen in zowel Nederland als Duitsland zijn inmiddels "aangekleed" met mijn bronzen sculpturen die figuratief of non-figuratief kunnen zijn.

De figuratieve plastieken spreken bijna voor zichzelf, zo weggelopen uit de realiteit van alledag, zij stralen iets uit, ze spreken bijna vanzelf. De non-figuratieve plastieken dagen de kijker uit, hij moet meedenken, meevoelen en meescheppen en dan ontdekken dat hun kracht ligt in de eenvoud.

De plastieken worden eerst gemaakt in klei of was. De vorm is pas klaar als het van alle kanten interessant is. Als dit doel bereikt is, is de vormgeving klaar. Het werk van de bronsgieter kan beginnen. Dit ambacht wordt uitgeoefend in mijn eigen gieterij, een schitterend veelzijdig vak waarin ik de grootst mogelijke kwaliteit nastreef.


Copyright © 2011 Jan te Kulve